black-triangles3b

Wat is Craftsklas?

Craftsklas is een leergang crafteducatie voor leerlingen en leerkrachten PO en VO en voor educatieve instellingen. Craftsklas biedt een structuur voor leerkrachten, een basis waarbij maakvaardigheden, theorie, praktijk, technieken, geschiedenis en toekomst met elkaar verbonden worden. Dit volgens de allerlaatste onderwijsvernieuwing dat vakoverstijgend onderwijs voorstaat. Craftsklas kan eenvoudig geïmplementeerd worden in het curriculum.

Waarom Craftsklas?

Het maken is een krachtig middel om te leren. Waar vroeger maakonderwijs gericht was op het creëren van voorwerpen, heeft het maken nu een andere en bredere betekenis gekregen. Craftsklas brengt het maken op een nieuwe manier weer in het onderwijs. Hierbij staat niet de techniek en de toepassing centraal zoals vroeger maar maken wordt nu ingezet als middel om ook cognitief te leren, om te leren over de wereld om ons heen en voor brede persoonsvorming.

Voor wie is Craftsklas bedoeld?

Voor leerlingen en docenten van PO en VO en voor educatieve instellingen.

Ik kan niet inloggen. Hoe komt dat?

Op dit moment hoef je nog niet in te loggen.

Wat kost Craftsklas?

Na een training waarin techniek, experiment en ontwerp aan de orde komen, heb je een jaar lang toegang tot de website van Craftsklas

Hoe kom ik aan materiaal?

Craftsklas geeft suggesties en tips voor eenvoudige organisatie in de klas.

Wanneer komen er meer technieken en meer lessen op de site?

Craftsklas is een groeibriljant. Zorgvuldig werken we aan uitbreiding. Het ontwikkelen doen we samen met onze professionele partners en met testscholen.

Ik ben leerkracht maar kan zelf niks maken

Ook voor diegene die denken twee linkerhanden te hebben zijn er veel oplossingen. Kom op een van onze trainingen om je te professionaliseren en om het plezier van maken te ervaren. Of meld je met je school aan, voor een teamtraining. Heb je interesse mail dan naar info@craftscouncil.nl

Ik zou zo graag…

Heb je ideeën, vragen, opmerkingen, mail dan naar info@craftscouncil.nl

white-blocks_v2